Affald & Genbrugs SMS-service har desværre ramt af et databrud hos en underleverandør. Det har medført en læk af mobilnumre og postadresser på de ca. 1.276 kunder, der i perioden 19.-21. juni 2024 har modtaget SMS-meddelelse om tømning af affaldssbeholdere.


Det aktuelle databrud er begrænset til at omfatte:

  • SMS’ens ordlyd (postadresse)
  • Afsender ID (Affald & Genbrug)
  • SMS-modtagernes mobilnummer
  • SMS-modtagernes identifikationsnummer hos underleverandøren
  • Leveringsstatus og tidsstempel på SMS-meddelelsen

Hvad betyder det for dig?


Hvis du i nævnte tidsrum har modtaget nævnte SMS fra os, er dit mobilnummer og postadresse blevet lækket uretmæssigt til en ikke godkendt tredjepart. Vær derfor ekstra opmærksom på mistænksomme phishingforsøg eller andet bedrageri via SMS-meddelelser.

Hvordan er det sket?

Vores SMS-service leveres af AXLA ApS. Det var hos deres underleverandør GatewayAPI i Odense, hvor SMS-servicens data lagres, at databruddet fandt sted da 3. part fandt et hul i sikkerheden. Det har i et begrænset tidsrum givet 3. part uretmæssig adgang til data begrænset til mobilnumre og postadresser på de ca. 1.276 kunder, der modtog SMS-meddelelser i perioden den 19.-21. juni 2024 fra Affald & Genbrug, Middelfart.

Hvad er der blevet gjort for at forhindre yderlige datalæk?


Underleverandøren til vores SMS-service GatewayAPI har fundet og lukket hullet i deres sikkerhedssystemer og SMS-servicen har fungeret normalt lige siden.

Vi beklager overfor de af vores kunder, der er blevet påvirket af databruddet og henviser til AXLA ApS, hvis I har behov for yderligere information.