Alle virksomheder har pligt til at kildesortere deres affald. Læs mere om, hvordan du skal håndtere affaldet.
Dagrenovation (restaffald) er det affald, der er tilbage, når alt det affald, der kan genanvendes, farligt affald samt deponeringsegnet affald er sorteret fra. Som virksomhed i Middelfart Kommune kan I selv vælge, om I vil bruge den kommunale indsamlingsordning til restaffald, eller om I vil benytte en privat renovatør.
De overordnede betingelser for at benytte en privat renovatør er følgende:
Hvis du ønsker at tilmelde din virksomhed til den kommunale ordning for dagrenovation, beder vi dig kontakte Affald & Genbrug på tlf. 8888 4850.
Deponeringsegnet affald er fx: asbest, armeret glas og blød PVC.
Deponeringsegnet affald fra Middelfart Kommune skal afleveres på genbrugspladsen eller til Odense Nord Miljøcenter.
Prisen er afhængig af affaldstype og sorteringen.
Odense Nord Miljøcenter skal kontaktes inden aflevering af hensyn til sorteringskrav, deklarering m.v.
Odense Nord Miljøcenter kan kontaktes på telefon 6318 9000. Du kan læse mere om Odense Nordmiljøcenter på deres hjemmeside.
Affaldet skal transporteres af en transportører eller indsamler som er registreret i Affaldsregisteret.
Farligt affald er f.eks.: Spraydåser (uanset indhold), akkumulatorer, batterier, elpærer, lysstofrør, olie og oliefiltre, maling, lak, kemikalier, opløsningsmidler og gifte.
Farligt affald må ikke fortyndes eller blandes med andet affald eller andre typer farligt affald. Det skal sorteres fra og bortskaffes særskilt.
Virksomheder er ansvarlige for, at det farlige affald er forsvarligt emballeret og opbevares, så der ikke sker forurening af luft, vand eller jord.
Flydende farligt affald, der er ikke-genanvendeligt, skal opbevares under tag, i egnede beholdere på tæt bund uden mulighed for afløb til kloak, jord, vandløb eller grundvand. Oplagspladsen skal være indrettet så spild kan opsamles ved brud på den største beholder.
Virksomheder i Middelfart Kommune har følgende muligheder for at bortskaffe deres farlige affald:
Virksomheder, som har affald fra olie- og benzinudskillere, skal tilmeldes den kommunale indsamlingsordning for olie- og benzinudskillere. Ordningen administreres af Modtagestation Syddanmark I/S (MOTAS)
Spørgsmål om ordningen kan rettes til Modtagestation Syddanmark I/S.
Hjemmeside: http://www.motas.dk
E-mail: mail@motas.dk eller tlf.: 7620 1300
Start
Det er muligt at søge fritagelse fra deltagelse i den kommunale tømningsordning, hvis man har en tømningsaftale med et privat firma.
Sådan gør du:
Virksomheder som producerer klinisk risikoaffald skal tilmeldes den kommunale indsamlingsordning for klinisk risikoaffald. Ordningen administeres af Modtagestation Syddanmark I/S (MOTAS)
Denne hjemmeside benytter cookies fra tredjepart til besøgsstatistik. Vælger du "Accepter alle", giver du samtykke til at tredjepartsservices må gemme oplysninger om dit besøg. Læs mere om cookies